Skip directly to content

Nielsen - vilde kaniner og blå mandage

Forestillingen

Cabaretgruppen ÉN OVER ÉN UNDER med OLE RASMUS MØLLER, LOTTE RØMER, GITTE NAUR & PETER SMITH har med udgangspunkt i PETER A.G. & ELISABETH (Nielsen)s musikalske & tekstlige univers skabt endnu en rockcabaret på Café Liva.
Ordet "endnu" skal ses i sammenhængen, at gruppen før - i forskellige grupperinger - har skabt rockcabaretter på Café Liva: DER ER LIGE ET PAR TING.... af Erik Thygesen, JOHN LENNON-cabaretten (begge i midten af '80-erne), SEBASTIAN-cabaretten KNUD, KRIG & KÆRLIGHED i 1988, PAUL SIMON-cabaretten P.S. i 1990 - og udenfor Café Liva: C.V.JØRGENSEN-cabaretten LIDT TIL & MEGET MER' i 2000!

Denne gang har de som nævnt kastet sig over GNAGS' og VoxPops repertoire, blandet op med highlights fra søskendeparret Nielsens righoldige solokarrierer som plade/C.D.- kunstnere og giver via dette materiale et billede på både en svunden og en vunden tid strækkende sig fra de glade '60-ere - gennem de flippede '70-ere - over de yuppiebefængte '80-ere & de ironiske '90-ere - og op til vores forvirrende nye årtusind. Alt dette for at kunne stille ??????:

VIL DU MED PÅ SAFARI?
KENDER DU RYTMEHANS?
HVEM SLINGRER NED AD VESTERGADE?
HVEM DANSER EN MORGEN?
&
ER DU EN DYGTIG DRENG - og hvis ikke - HAR DU SÅ NOGENSINDE SET MR. SWING KING?

Bli'r disse ? besvaret.........SE CABARETTEN PÅ LIVA og tag bare et afkrydsningsskema med!

Medvirkende

LOTTE RØMER
PETER SCHMIDT

Anmeldelser

Politikens Søren Vinterberg skriver bl.a:
"...omsættes med synlig glæde af kvartetten på scenen." -
"Scenisk trækker Ole Rasmus Møller en broderpart af læsset og stortrives f.eks. som 'En underlig fisk' i vandet i Nyhavn." -
"Ægte komik er der også i Peter Smiths kontrafej, både som den lille dreng med en 'Hem'lig helikopter' i Elisabeths menneskekloge børnesang 'Her er min mor', og når han i kontratenorlejet lægger et tredje køns dimension til 'Holder øje med dig'."
"Gitte Naur har kabaretstemme og -rutine plus scenevarme til at swinge og spænde nok så ubesværet over alle tonearter fra shanty til blues, mens Lotte Rømer brillerer instrumentalt, fra tangenter over congas til violin."
"...de nye arrangementer for andre stemmer gør det på den anden side muligt atter at høre teksterne, opfatte ordene på ny. Det tåler de godt!"


Morgenavisen Jyllandspostens Henrik Lyding skriver bl.a:
"Godt 20 små numre, der loyalt og regulært præsenterer os for det Nielsen'ske univers af hverdagsfunderinger, lige fra stille ballader - de venezianske ørenringe som billede på ægte kærlighed - til den energiske sang om bilisterne, hvis aggressive adfærd i virkeligheden er et håb om opmærksomhed." -
"det er en fornøjelse at lytte til" -
"en flot aflevering af "Holder øje med dig" sunget af Peter Smith, en sjov udgave af "Her er min mor" med Lotte Rømer som geskæftig titelperson, ligesom de fleste af Gitte Naurs sange bærer igennem af sig selv, i kraft af hendes personlige udtryk og vokale overskud." - "Undervejs får vi naturligvis klassikere som "Vilde kaniner" og "Danmark", en køn aflevering af sangen om en far og hans datter, der "Danser på færgen" og andre Nielsen-tekster, man ikke lige sådan bliver træt af."
"På den vis er den lille cabaret sin tid værd."

B.T.s Randi K. Petersen skriver bl.a:
"Spektakulære, musikalske arrangementer og en iscenesættelse med sans for teksternes sceniske muligheder" -
"Med den multi-instrumentale, fabelagtige Lotte Rømer som sejgt, musikalsk omdrejningspunkt for et godt sammenspillet ensemble" -
"programmet har nogle ubestridelige, musikalske kvaliteter, som er værd at lytte til" -
"Cabaretgruppen »Én over én under« med musikerne Lotte Rømer og Peter Smith, sangerinden Gitte Naur og skuespilleren Ole Rasmus Møller sætter med livlig brug af krop og mimik lidt liv i kludene" -
"tårerne strømmer til tonerne fra Lotte Rømers fede, mørke violinspil, som - heldigvis - serveres med et ironisk glimt i øjet."

Under overskriften "Menneskelig Varme og Høj Moral" skriver Urban's Rie Hammer bl.a:
"Cabaretten er en hyggelig, rar og varm oplevelse med megen musikalitet og nærvær." -
"Det er sjovt og dejligt at være gæst til." -
"..teksten får fokus i et meget flot og bevægende arrangement." -
"NIELSEN er uprætentiøs, ærlig og kommer lige fra hjertet og må derfor varmt anbefales
med alt dens musikalitet, glæde og dejlige underholdning!"