Skip directly to content

RØRLÆGGER MADSEN's MUSIKALSKE MADPAKKE

Forestillingen

Flemming Krøll husker mange sikkert fra cabaretten - den anmelderroste
publikumssuccés: "MY WAY" - i 1999, hvor han sammen med Tina Christiansen portrætterede et
parforholds genvordigheder til tonerne af Frank Sinatras evergreens.

Nu har Krøll-bassen - sammen med MY WAY's manuskriptforfatter & instruktør Arne Forchhammer - kastet sig ud i verdens bedste jazzsanger Tony Bennett's materiale og med udgangspunkt i det danske smørrebrøds velsignelser fortælles en munter-poetisk historie om stjernedrømme og moderne, dansk
rørlægning gennem sidste halvdel af det 20'nde århundrede.

Med sig på scenen har han Morten Wedendahls trio bestående af Morten Wedendahl på piano, Eva Skipper på bas & Mikkel Find på trommer!

Medvirkende

Flemming Krøll

Visesanger, troubadur, revydirektør o.m.a. Brød igennem med et brag i starten/midten af halvfjerdserne og har gennem de sidste snart 30 år været det lysende fyrtårn, der har løftet Nykøbing Falster-revyen til landets næststørste revy.

Men Krøll-bassen er ikke bare det rene revy – han har før, med stor succés, stået på Cafe Livas cabaretscene med bl.a. Frank Sinatra-cabaretten My Way i 1999 og senest i Rørlægger Madsens Musikalske Madpakke i 2002.

Morten Wedendahl

Startede som kapelmester og komponist i den Københavnske Studenterrevy i starten af 80¹erne. Blev herefter én af landets førende revykomponister & -kapelmestre fra 1988 på revyer som Holstebro-Revyen, Græsted-Revyen, Rottefælden, Helsingør & i Nykøbing Falster. Et hverv der har givet ham - som den eneste revykomponist - titlen som årets revykom-ponist 3 gange - i 1988, 1994 & 2001. Var sammen med Lise-Lotte Norup, Kirsten Siggaard & Kirsten Vaupel initiativtager til - og kapelmester & arrangør på - SWING SISTERS, som foreløbig har lavet to succésfulde turnéer.

Desuden musiker, arrangør, kapelmester og komponist på musikdramatiske forestillinger på Betty Nansen, Det Danske Teater m.m. - herunder osse Sebastian-musicalen PIPPI i Cirkus-Bygningen og efterfølgende på turné.

Har sideløbende fra 1987 været involveret i henved 20 cabaretter på Café Liva - tit og ofte i samarbejde med tekstforfatteren Jacob Morild - dette par har bl.a. stået for hovedparten af Café Livas succésrige julecabaretter: JULSPIND 1989, JULSPIND 2 1990, BREMSESPOR I SNEEN 1991, ABSOLUT JUL 1995, LIVA PÅ JUL 1997, LIVA PÅ STØTTEJUL 1999 & "ET VINTERMARERIDT" 2001.

Eva Skipper
Bassist, uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København i 2004. Eva har optrådt og indspillet med bl.a. Daimi, Ester Brohus, Thomas Blachman, Alberte Winding, Nanna Lüders, Michael Blicher, String Swing, Marie Carmen Koppel, Swan Lee, Rasmus Nøhr, Aura, Per Vers, Trinelise Væring, Christina von Bülow, DR Big Band / Cirkus Summarum, Dale Smith Blues Band, samt trioen Den Gamle Sangskat. Derudover har hun spillet bas i forestillinger på bl.a. Det Kgl. Teater, Folketeatret, Zirkus Nemo, Det ny Teater og Det Danske teater. 
 
På Café Liva har hun optrådt i DEN UFORGLEMMELIGE NAT - Tro, Håb og Nat King Cole i 2001, Raindrops 2002, Det Svage Køn 2010, Måske ku’ vi 2009-18, Så ‘det 2018 - o.m.f.
MIKKEL FIND

Professionel freelance trommeslager. Især kendt i jazz miljøet. Er fast medlem i bl.a Søren Kristiansen Trio, Stolle og Svare jazz kvintet, Kind of jazz, Lars Blak kvintet m.fl. Har udover at spille de fleste steder i Danmark, optrådt i Østen, USA, Italien, Island, Sverige og Færøerne.

Har lavet TV og radio og er med på omkring 15 CD udgivelser, alt fra viser og børnesange til den mere seriøse jazz genre. Indenfor teater har Mikkel bla. været med i: Aint Misbehaven på Folketeatret. Mary og Marilyn på Det Danske teater, samt og Nykøbing Falster Revyen i 2000 og 2001.

På Café Liva sås han sidst i Ann Mari Max Hansen roste cabaret AN MARIs BRO TIL SVERIGE i 2000.

Anmeldelser

Under overskriften "JAZZ MED BRØD TIL" skriver Marius Nørup-Nielsen i Berlingske T. bl.a.:
"Flemming Krøll synger for i et velanrettet musikalsk traktement, som føjer sig til Café Livas lange buffet af lune retter.
- ...Krøll leverer solide groftskårne fortolkninger af evergreens med dyb, klar og varm stemme.
- ...Morten Wedendahl, Eva Skipper og Mikkel Find udfolder en tight groovy musiceren og en totalt afvæbnende scenekarisma.
- De gensidige kærlige drillerier på scenen luner og kaster nyt blødt lys på repertoirets standards.
- Man kan nyde ægte menneskelig varme, nynne med på musikken og knibe en stemningståre for Krølls Madsen - den rareste af alle onkler!"

Under overskriften "KRØLL-FEDT" skriver Henrik Lyding i Morgenavisen Jyllandsposten bl.a.:
"Lille og hyggelig cabaret. - ...selskabet er gemytligt og musikken veloplagt...
- Flemming Krøll charmer og synger sig gennem forestillingen med små sjove parodier på Tony Bennett, Elvis Presley, Beatles og ikke mindst Louis Armstrong, samtidg med at han lovsynger livets mange kulinariske glæder, giver opskriften på hjemmekogt rullepølse og uddeler smagsprøver på sylte af egen avl. Altsammen på blot fem kvarter!"

Under overskriften "SANG TIL MADEN" skriver Randi K. Pedersen fra B.T. bl.a.:
...man kan ikke tage musikaliteten og sangstemmen fra Flemming Krøll og vil heller ikke med eller uden mad i munden.
- Krøll og pianisten Morten Wedendahls Trio med Eva Skipper på kontrabas og Mikkel Find på slagtøj leveringsdygtige i et glimrende, musikalsk program.
- ...hjertet er med i hver eneste swingende frase, når den store mand crooner derudad, og de finere nuancer i det musikalske udtryk tager orkesteret sig af!"