Skip directly to content

VAR DET DET?

Forestillingen

Cafe Livas kunstneriske leder Jacob Morild vender her tilbage med endnu en one-man cabaret med akkompagnement, som en opfølger på triologien bestående af anmelder- og publikumssuccéserne: DET GÅR OVER 2003 (Reumertnomineret); OG HVA’ SÅ?! 2005 & UDEN VIDERE HENSYN 2006.

Endnu engang sætter Morild fokus på det moderne vestlige menneske og samfundet omkring ham – denne gang i eksistensialistisk erkendelse af, at der er generationer yngre end ham, som nok har større patent på at kalde sig unge og fremadstormende end han selv.....MEN UNGDOMMEN NU OM DAGE!!!!!!!!!!!!!!!

En skønsom blanding af sort, politisk satire; crazykomik og musikalsk slapstick, som efterhånden er Morilds adelsmærke. Med sig på scenen – og som komponist – har han Nicolai Majland, tre gange nomineret til Årets Revykomponist og også sparringspartner i både OG HVA’ SÅ & UDEN VIDERE HENSYN.

Medvirkende

Jacob Morild

Skuespiller, instruktør, dramatiker, tekstforfatter, satiriker m.m.m. Autodidakt i det hele og startede sin karriere i midten af '80-erne. Har sidenhen været vidt omkring bl.a. som redaktør & chef for P3's radiosatire DET DER OM SØNDAGEN 1992-1995; revydirektør på Mogenstrup-revyen 1995-1997; viceredaktør på TV2s UGEN DER GAK 1995-1996 - desuden optrådt på Nørrebros Teater, AmagerScenen, Det Ny Teater, Privat Teateret, FolkeTeateret, Græsted Revyen, Rottefælden i Svendborg, Nykøbing F.revyen, Hjørring Revyen og mange, mange andre steder.

Har modtaget Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris i 2014, De Danske Teaterforeningers Ærspris 2014, Danske Teateranmelderes Initiativ-pris 2015, 4 gange kåret til Årets Revyforfatter og 4 gange nomineret til en Reumert - sidst for Julecabaretten NÅR KRYBBEN ER TOM i 2015.

Siden 1987 engageret i Liva, hvor han har stået i spidsen/været involveret/skrevet/spillet med i....over 50 cabaretter til dato og der er mange flere på vej - siden 1999 har han desuden været kunstnerisk & administrativ leder af Café Liva.

Nicolai Majland

Nicolai Majland er en blændende komponist og jazzpianist

Uddannet fra Rytmisk Konservatorium i Esbjer og startede sin

teaterkarriere som Kapelmester på Esbjerg-Revyen i 2003.

En meget velrenomeret jazzpianist med flere album-udgivelser bag sig

Har dels sin egen trio og spiller desuden som kapelmester/pianist hos bl.a. Birgitte Soujin

Har medvirket i flere cabaretter på Cafe Liva med Jacob Morild - bl.a. den Reumert-nominerede

VAR DET DET? fra 2009 - og lavede sammen med Mette Marckmann den meget roste Trille-cabaret.

Anmeldelser

Under overskriften LUKSUSBEGAVET CRAZY- FORESTILLING giver Børsens Lars Wredstrøm 6 STJERNER og skriver bl.a: "Super elegant! Hamrende intelligent! Ætsende morsomt – og frem for alt: Seværdig ud over alle grænser. Jacob Morild tager kort og godt fusen på publikum og pulsen på tidsånden." "Opsætningen og dens indhold ligger på linje – eller over – med kabaret-forestillingen Det Går Over, som Morild fuldt fortjent indhøstede en Reumert-nominering for i 2003" "Den sorte politiske satire stor-blomstrer nemlig i denne musikalske slapstick-forestilling, der i den grad rammer plet, og det i en grad så der ikke er andet at gøre end at rødme af skam, samtidigt med at man morer sig kongeligt." "Selvom dette er en one-man forestilling, er Morild ikke alene på scenen. Elegant bruger han nemlig video-optagelser af sig selv, skruet sammen og præsenteret på en måde, der aldrig er set i landet før. Så også på det punkt går denne super-kabaret nye veje. Desuden medvirker Nicolai Majland og hans orkester – og gør det glimrende." "Der er absolut intet at udsætte på denne stjernegode oplevelse, der i den grad får taget til at lette på spillestedet PH-cafeen i København. Stedets navnebror – PH – ville i den forbindelse helt sikkert fryde sig over resultatet. For Jacob Morilds evne til at ramme plet ligger i denne forestilling meget tæt på dét, PH selv gjorde i sin samtid."

Under overskriften DANSK HUMOR: FRA KLAPHAT TIL TURBAN giver Politikens Per Theil 5 HJERTER og skriver bl.a. " Jacob Morild markerer. Han melder klart ud." "Show, stand-up, kabaret – hvad skal man kalde det? Teksterne veksler med sange, med support fra et lille vitalt orkester. Mere sigende end så mange revyer, og så langt mere personligt end så mange kabareter. Sjovt, men ikke kun for sjov. Vi bliver svinet godt til, hvad der også lige skulle mangle. Men det er også begavet gjort. Med spredehagl, men det rammer. Og med et danmarksbillede, der bliver siddende tilbage – billedet af dansken, der engang lallede forholdsvis fredeligt rundt med to vinger i klaphatten, men en dag skiftede den ud med en bombe i turbanen."

Under overskriften DET VAR LIGE DET, DET VAR skriver Informations Anne Middelboe bl.a. " Velkommen til Jacob Morilds spankershow " "Hvem er Danmarks skarpeste komiker lige nu? Nuvel, Anders Matthesen har solgt billetter til halvdelen af alle danskere med eget Dankort, og Jonatan Spang har fornærmet alle danskere med eget mellemnavn. Men Jacob Morild er antagelig den komiker, der mest indædt har forsøgt at fastholde danskernes lurvede selvopfattelse gennem det ene onemanshow efter det andet. "Jacob Morilds virkelige kunst som komiker er at punktere sine egne pointer: Først får han os med på latteren - og så vender han latteren mod os selv. Elegant og øretæveindbydende." "Det er live, dette her. Det er cabaret, når det giver mest mening. Og nej, man bliver ikke træt af at opleve nasal-kamæleonen Morild i halvanden time. Bare øm.For pointerne svier."

Under overskriften SVIRP TIL GRINET skriver JyllandsPostens Henrik Lyding bl.a: " Morild mestrer det meste og er virkelig mesteren bag mange, mange fornøjelige gange fem kvarters gedigen underholdning med svirp" "Nicolai Mailands trio akkompagnerer med herligt jazzet overskud."